Huawei VIP Service activatie

Met de VIP Service, voorheen Premium Service, zorgt Huawei ervoor dat al zijn nieuwe klanten gratis topservice krijgen, terwijl je daar bij andere fabrikanten voor moet betalen.

Case Huawei VIP Service
Huawei VIP Service case infographic

Uitdaging

De Huawei VIP Service is een gratis service van Huawei voor klanten in Nederland en België. Alleen weten veel mensen niet van het bestaan van deze service af. Aan Qontent Matters de opdracht om tijdens de feestdagen meer bekendheid voor de Huawei VIP Service te creëren bij zowel bestaande als nieuwe klanten.

Aanpak

We kozen ervoor om géén ‘Wij van WC Eend’-verhaal te vertellen. Nee, onafhankelijke bloggers moesten het verhaal van de Huawei VIP Service vertellen. Qontent Matters bedacht een online activatie om meer bekendheid voor deze service te genereren en tevens uit te leggen hoe het aanmeldproces werkt. Voor bestaande gebruikers én potentiële kopers. We kozen ervoor om specifieke bloggers de service te laten testen en hun ervaringen te laten delen met hun achterban. Zo wordt een nieuw publiek écht geactiveerd.

Elke blogger kreeg een kapotte Huawei-telefoon die via de VIP Service gemaakt moest worden. Wij verfilmden dit proces en lieten de bloggers hun bevindingen delen in deze op maat gemaakte video’s. Elk blog kreeg zijn eigen video met de eigen branding die op het eigen blog gepubliceerd werd.

Qontent Matters verzorgde de gehele productie. De drie video’s werden in één dag opgenomen en een week later opgeleverd.

Resultaat

De Huawei VIP Service is met drie ‘native’ video’s duidelijk uitgelegd én geactiveerd bij het voor Huawei nieuwe publiek van drie bekende Tech-sites met veel bereik. Ze weten nu dat Huawei-smartphones deze service gratis hebben, wat de dienst inhoudt en het publiek kreeg tegelijkertijd een kijkje in de keuken van hoe het er in een groot smartphonereparatiecentrum aan toegaat. Via Facebook wisten we de ‘social cuts’ van de video’s te ‘retargeten’ op de huidige base van Huawei en ze zo te activeren om zich aan te melden voor de gratis service.

Huawei VIP Service resultaat case