Introductie Savedo

Savedo is een FinTech-startup uit Duitsland. Het is een financiële online marktplaats waar Nederlandse, Duitse en Oostenrijkse spaarders toegang krijgen tot buitenlandse spaarbanken die de hoogste spaarrente van de EU bieden. In deze landen wilde Savedo zijn merkbekendheid vergroten door zijn dienstverlening uit te leggen.

Savedo case
Huawei VIP Service case infographic

Uitdaging

Savedo was bij veel Nederlandse, Duitse en Oostenrijkse spaarders nog onbekend. Deze mensen sparen doorgaans bij een spaarbank uit eigen land, terwijl ze via Savedo gratis kunnen sparen bij buitenlandse spaarbanken met een hogere spaarrente. Aan Qontent Matters de opdracht om door middel van drie Duitstalige en drie Nederlandstalige video’s Savedo’s dienstverlening uit te leggen. Dit ter ondersteuning van een grote campagne in Duitsland en de introductie van Savedo in Nederland.

Aanpak

Savedo’s dienstverlening is nieuw. Samen met onze partner Progress Communications stelden we drie onderwerpen vast om Savedo te introduceren en zijn dienstverlening uit te leggen. Voor elk onderwerp schreven we een script in het Engels. Nadat deze scripts door Savedo waren goedgekeurd, vertaalden we deze zelf naar het Duits en Nederlands.

Tijdens de opnamedag in onze eigen studio laadden we deze scripts in de autocue en spraken de Duitse en Nederlandse directeurs van Savedo de video’s in. Dit alles legden we vast met twee twee camera’s om de video’s dynamisch te maken. Voor het monteren van de video’s maakten we in huis meerdere animaties die Savedo’s boodschap ondersteunen. Daarnaast maakten we voor elke video een ‘social cut’. Deze kon Savedo inzetten voor social advertising.

Savedo case

Resultaat

Qontent Matters produceerde in totaal zes video’s. Deze video’s zijn op Savedo’s owned channels geplaatst, met als resultaat dat Savedo zijn dienstverlening nu op een visuele manier kan uitleggen. Deze video’s zijn via social aangejaagd en worden gebruikt om een grote introductiecampagne in Duitsland te ondersteunen.

Savedo case smartphone