delivered.

Van 280.000 naar 400.000 volgers in 6 maanden

In zes maanden tijd realiseerden we met ons social media strategie een grote groei in Instagram-volgers. @ritualscosmetics ging organisch van 280k naar 400k, @theritualofholi van 7k naar 32k en @ritualsusa van 20k naar 24k.

Rituals 400.000 volgers

Geslaagd social media strategie

Ons social media-plan wierp voor Rituals in zes maanden tijd zijn vruchten af. Tijdens deze interim-periode realiseerden wij voor @ritualscosmetics een groei van 280 naar 400 duizend volgers, ondersteund door het paid team. Ook steeg het aantal likes met 12 procent en nam het aantal comments met 25 procent toe.

We werkten ook een social media plan uit voor @theritualofholi. Hier steeg het aantal volgers van ruim 7 duizend naar 32 duizend. Het aantal likes? Dat steeg met 346 procent en het aantal comments zelfs met 385 procent. Op het Rituals USA-account steeg het aantal organische likes van 20 duizend naar 24 duizend.

Inspirerende Instagram Stories met hoge CTR

De door ons gecreëerde serie van 21 Instagram Stories bereikten per verhaal gemiddeld 36 duizend mensen. Hoewel het hoofddoel ‘inspireren’ en ‘informeren’ was, realiseerden we een mooi salesresultaat met een CTR van meer dan 1 procent.

creative agency qontent matters team joyce
Meer weten?

Neem contact op met onze Head of Social Joyce. Zij vertelt je er graag alles over! joyce@qontentmatters.nl

Het projectteam
creative agency qontent matters team lianne

Lianne Plouvier Creative Copywriter

creative agency qontent matters team mark

Mark van Woerden AV Specialist

MijnKPN-campagne
delivered.

Social media strategie voor Instagram-kanalen Rituals

Realiseer meer organische volgers op de Instagram-kanalen van Rituals en zorg voor meer interactie.

idea.
Rituals social media plan concept

Activerende social media-strategie

Rituals schakelde onze hulp in voor de Instagram-kanalen @ritualscosmetics, @ritualsusa en @theritualofholi. De opdracht? Ontwikkel een social media plan voor deze Instagram-kanalen en voer deze uit. Het doel? Meer engagement, volgers en zichtbaarheid creëren en Rituals ondersteunen in de contentcreatie voor deze kanalen.

De creatie viel onder de Slow Down-campagne van Rituals, die is gericht op me-time en relaxmomenten. Met daaraan gekoppeld relevante Rituals-producten. Hoe ondersteun je deze campagne met content die aanslaat? In opdracht van Rituals werkten wij een social media-strategie uit die niet alleen het bereik op Instagram vergroot, maar ook écht activeert.

Inspirerende Instagram Stories

We bedachten meerdere ideeën om invulling aan de Slow Down-campagne te geven. Zo ontwikkelden we een format voor Instagram Stories waarin winkelmedewerkers meer vertellen over hun favoriete producten om tot rust te komen. Ook realiseerden we productfotoshoots van a tot z, van concept tot editing.

idea.