Audio & podcasts.

Dé manier om aandacht bij mensen vast te houden

De diepte ingaan op je product of dienst? Een verrassende aanpak hiervoor? Podcasts maken! In deze always-on wereld lijken mensen steeds minder tijd te hebben om de diepte in te gaan. Voor podcasts maken ze graag een uitzondering. Niet voor niets zijn podcasts booming. qontent matters helpt in every step of the journey.

In house ontwikkeld: van a tot z

qontent matters kan een podcast maken van a tot z. Van het ontwikkelingen van een format tot het opnemen en deze bij het juiste publiek onder de aandacht brengen. Dit doen wij volledig in house. Jouw voordeel: je werkt zo altijd met dezelfde mensen. Mensen die precies weten wat jij wil uitdragen met een podcast. En op de hoogte zijn van je laatste wensen. Zo komen we samen tot een format of opname die activeert en ertoe doet.

In every step of the journey

Voor het maken en opnemen van een podcast zijn we er voor jou in every step of the journey. Dit betekent dat wij de volledige ontwikkeling van een podcast op ons kunnen nemen. Heb je juist alleen hulp nodig bij de ontwikkeling van een format? Of zoek je een partij om een professionele podcast op te nemen naar een format dat al bestaat? Ook dan zijn wij jouw match.

Podcast maken: de stappen

Wij helpen jou in every step of the journey van het opnemen en maken van een podcast.

Format ontwikkelen

Je maakt niet zomaar een podcast. Wil je dat hij activeert, dan moet er een gedachte achter zitten. Dat werk je uit in een format. Bij voorkeur in de vorm van een terugkerende podcast. Zo geef je jezelf de ruimte om alle relevante topics op verschillende momenten uit te diepen. Ook krijg je dan terugkerende klantcontacten, wat de conversiekansen vergroot.

Wij durven wel te zeggen dat het succes van een podcast valt of staat met een goed format. Denk daar daarom goed over na. En schakel hulp in wanneer je merkt dat dit nodig is. qontent matters is er voor every step in the journey. Ook voor het ontwikkelen van een format dat straks de luisteraar informeert en activeert. Want bij de ontwikkeling zorgen we dat jouw interne communicatiebehoefte aansluit op de externe informatiebehoefte.

Voorbereiding

Om te zorgen dat alles in een podcast aan bod komt, is een goede voorbereiding essentieel. Door je regie hierin uit handen te geven aan ons, zorg je ervoor dat aan alles wordt gedacht. Van talking points tot de juiste gasten. Zo krijgt jouw format podcast de inhoudelijke kwaliteit die het nodig heeft om aan te slaan.

Podcast opnemen

Het format kan nog zo goed zijn: zonder goede kwaliteit haken luisteraars af. Daarom is het verstandig podcasts professioneel op te nemen. qontent matters heeft alle benodigde apparatuur daarvoor inhouse, net als het personeel dat hierin gespecialiseerd is. Zo garandeer je jezelf van de kwaliteit die jouw podcasts verdienen.

Distributie­strategie

Een goed format en podcasts van hoge kwaliteit. Dan ben je er, toch? Niet helemaal. Het succes valt of staat ook met een goede distributiestrategie. Heb je dit niet op orde? Dan krijgen niet de mensen de podcast te horen waar jij je pijlen op merkt. Wij brengen jouw doelgroep in kaart. Omdat middel- en kanaalonafhankelijk denken in ons DNA zit, weten wij precies wat de beste manieren zijn om deze mensen te bereiken.

Samen de mogelijkheden bespreken

Heb je hulp nodig bij de totstandkoming van jouw podcast? Bespreek het samen met ons. Dan kijken we samen in welke step van jouw journey wij je kunnen ontzorgen. Plan vrijblijvend een afspraak met ons in. Dan spreken we elkaar snel.

let's
meet.

Nieuwsgierig naar hoe wij jou kunnen helpen?
Plan een video call in. Selecteer hiernaast datum, tijd en de dienst waarmee we je kunnen helpen. Dan heb je direct een digitale afspraak met de juiste persoon.

Liever een belletje of een mail sturen?
Dat kan natuurlijk ook!


Selecteer datum en tijd terug

  Afspraak bevestigd, zie bevestigingsmail

  Maak links een afspraak keuze

  meer diensten.

  inspiratie

  We nemen klanten mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van content.

  Dit doen we met zelfontwikkelde masterclasses en inspiratiesessies. Ook schrijven we regelmatig columns in vak media. En hoor je ons op de radio.

  creatie

  We bedenken creatieve campagnes in every step of the journey. In elke vorm. Voor elk mediakanaal.

  Van 360-campagnes tot blogs. Van video’s tot social strategieën, seo-copy en meer. En het mooie is: we produceren het allemaal zelf.

  optimalisatie

  Een strategie met groeidoelstellingen nodig? PR-aandacht? Goede vindbaarheid? Check, check en dubbelcheck.

  We zorgen ervoor dat je organische verkeer een boost krijgt én houdt. Dit vertalen we door naar journeys die in elke stap meetbare resultaten laten zien. Verteld in een duidelijke taal.

  Meer weten? Plan een video call in!

  Sinds 1 januari is qontent matters gefuseerd met epidemie tot ACT.agency. We bring Advertising and Content Together.