In the spotlight | Creative Director Danijel over de #BetterWithPepsi campagne.

In onze nieuwste blogreeks ‘in the spotlight’ nemen we je mee in mooie campagnes die ons opvallen. Danijel, onze Creative Director, trapt af met zijn mening over de nieuwste Pepsi campagne: #BetterWithPepsi. Hebben jullie ‘m al gezien?

Pepsi én hun legendarische challenger mentaliteit richting Coca-Cola, al jaren is het hit en miss bij Pepsi. Onlangs is het colamerk in Amerika weer een grote campagne begonnen, dit keer met een mooie inhaker op National Hamburger Day. Én het is een hit.

Inhaker op National Hamburger Day

In de #BetterWithPepsi campagne beweren ze dat hamburgers beter smaken mét een ijskoude Pepsi. En die bewering maken ze niet zomaar, want uit een eigen onderzoek blijkt dat 60% van de deelnemers de voorkeur geeft aan Pepsi bij het eten van hun Big Macs, Whoppers en Dave’s Singles. Liever Pepsi dan Coca-Cola dus. Maar laten nou net díe grootste hamburgerketens al meer dan 30 jaar Coca-Cola serveren.

Om de trouwe liefhebbers van een ijskoude Pepsi bij hun burgertje tegemoet te komen, delen ze gratis drankjes uit. Hiervoor moesten ze op Nationale Hamburgerdag een burger (maakt niet uit welk restaurant) mét een Pepsi eten en hiervan een foto posten met de hashtag #BetterWithPepsi. Na het opsturen van een bewijsje, krijgen ze vervolgens een digitale cadeaubon van $3.49, of cash teruggestort via Paypal of Venmo.

Maar het allerbeste van deze campagne is de toffe, natuurlijke koppeling die Pepsi maakt met onder andere McDonald’s, Burger King en Wendies. Door gebruik te maken van hun logo’s en daarin de kleurencombinaties te zoeken, ontstaat het Pepsi-logo. Stupid simple! Bovendien is het ook een gedurfd statement richting de grote hamburgerketens.

Burgers Better with Pepsi
Meer weten? Plan een video call in!

Sinds 1 januari is qontent matters gefuseerd met epidemie tot ACT.agency. We bring Advertising and Content Together.