Favoriete designers van visual design-team QM.

Dag in, dag uit maakt visual designer Jelle de Boer voor qontent matters de mooiste visuals, designs en reclame-uitingen. Altijd vol inspiratie en met originele ideeën. Waar haalt Jelle zijn inspiratie vandaan? Onder andere van zijn drie favoriete designers van 2020. In dit blog vertelt hij je precies waarom deze designers zo goed zijn.

Jelle was dit jaar druk bezig met het ontwerpen en produceren van visuele hoogstandjes voor klanten als Tele2, T-Mobile, KPN NetwerkNL, Nationale-Nederlanden, Paula’s Choice en NLvoorelkaar. Van campagnesites en visuals voor Instagram tot blogvisuals en infographics. Hoe bedenk je voor elke productie een origineel ontwerp? Door veel talent en hard werken, maar ook door inspiratie op te doen. Deze drie designers inspireerden Jelle dit jaar het meest.

Malika Favre

“Deze Franse designer doet al jaren op het hoogste niveau mee”, vertelt Jelle. “Ze werkt voor klanten als The New Yorker, Vogue en BAFTA en heeft een minimalistische stijl die zowel rauw als verfijnd is. In mijn ogen een geweldige combinatie van Pop- en Op-Art. Dit is een schilderkunst uit de 20e eeuw met verschillende optische illusies.”

“Malika speelt met negatieve ruimte, contrast en kleur en maakt keer op keer prachtige werken. Op die manier combineert ze simpele illustraties met geometrische vormen, aangedikt met felle vlakken. Haar werk wordt ook vaak ondersteund door vrouwelijke vormen die het geheel een ‘classy’ touch geeft.”

Ben J. Crick

Een andere designer die tot Jelle’s favorieten behoort is Ben J. Crick. “Deze Australische designer werkt in New York en hij gelooft in provocerend en inzichtvol design. Dit sterkt hij aan met sterke ideeën, die hij uitvoert met ambachtelijkheid en finesse”, aldus Jelle.

Volgens Jelle heeft Crick een voordeel ten opzichte van veel andere designers. “Hij kan bruggen bouwen, omdat hij voor zowel kleine als grote bureaus heeft gewerkt. Hierdoor weet hij als geen ander de zorgvuldige creativiteit – dat vaak gereserveerd is voor kleine designbureaus – te combineren met het grote perspectief, vaak gereserveerd voor de schaal en complexiteit waarmee grote bureaus meer mee te maken hebben. Dit zie je meteen terug in twee van zijn grootste projecten, waarmee hij bij de laatste in een keer wereldwijd een gerenommeerde naam werd.”

Zelf zegt Crick daarover het volgende: “Designing systems for companies that have 2,000 to 5,000 to 10,000 people, or create an extreme amount of work each day, you have to build something for other people to execute against or build from, which is a totally different form of design than a small studio that designs all of the artifacts for a problem”.

Merijn Hos

Tot slot een designer van eigen bodem. “Merijn Hos is wat mij betreft één van de betere designers uit ons land”, vindt Jelle. “Hij is zo eigen als een artiest maar kan zijn. Hij doet vrijwel alleen maar dingen waar hij zelf zin in heeft en laat zich inspireren door de doornormale dingen; hij moet er maar tegenaan lopen.”

Jelle is erg geïnspireerd door Merijn en zijn werk. “Ik heb de kans gehad om een keer bij een lezing van hem te zijn. Wat mij misschien nog wel het meeste opviel was zijn praatje over zichzelf en wat zijn beweegredenen waren om voor bepaalde richtingen te kiezen. Daarover zei hij: “Buiten het feit dat ik veel word gevraagd voor mijn illustratiestijl, doe ik meestal maar wat. Het is vooral afhankelijk van wat ik op dat moment leuk vind. Zo ben ik nu al een paar jaar helemaal weg van oude printers en scanners. Die patronen en texturen, die zijn toch te gek?”

“Veel van zijn werk is beïnvloed door Merijns interesse voor printers. Kijk ik verder terug, dan zie ik ook experimentele dingen terugkomen die vaak zijn gemengd met een behoorlijke dosis surrealisme. Dat is denk ik waarom zijn werk zoveel waardering krijgt. Want de werelden die hij creëert zijn stuk voor stuk levende wezens waarin je verloren kunt raken.”

“Ik ben niet de enige die van hem onder de indruk is, want Merijn heeft behoorlijk wat werk op zijn naam staan voor grote namen. Een lijst die te lang is om op te noemen, maar het gaat onder andere om Bose, Mercedes, KLM, Apple, Dropbox en Calvin Klein.”

Meer weten? Plan een video call in!

Sinds 1 januari is qontent matters gefuseerd met epidemie tot ACT.agency. We bring Advertising and Content Together.