NLvoorelkaar corona campagne wint SAN Accent.

SAN Accent 2020 qontent matters

Dubbel uniek want de SAN Accent in de categorie Actualiteiten werd voor het eerst uitgegeven én NLvoorelkaar was een underdog in de competitie van de grote merken. De campagne is ook op een bijzondere manier gerealiseerd, door een geheel belangeloze samenwerking tussen meer dan 19 marketingbureaus. Creatief contentbureau qontent matters had de creatieve lead met UM en Freshbridge. De case is hier te bekijken, of onder deze pagina als casevideo.

Bijzondere samenwerking

De campagne NLVOORELKAAR is het schoolvoorbeeld van hoe moeilijke tijden mensen kan samenbrengen. Het platform NLvoorelkaar is een vrijwilligersplatform dat hulpzoekenden koppelt aan mensen die iets goeds willen doen.

Tijdens de eerste corona golf was er veel behoefte aan hulp en wilden veel mensen ook hulp geven, maar het was onduidelijk waar ze moesten zijn. Er moest meer zichtbaarheid en naamsbekendheid komen. De Nederlandse reclamebrancheorganisatie VEA koppelde reclamebureaus aan elkaar om het platform te helpen bij het behalen van deze doelstelling.

Eerste SAN Accent voor qontent matters

SAN Accent 2020 qontent matters

Het is voor qontent matters de eerste keer dat het een SAN Accent wint. Naast de SAN Accent behoort ook de FD Gazelle 2019 en 2020 tot onze prijzenkast. Maar de SAN Accent is de eerste vakprijs voor het bureau. Bijzonder aan de SAN is dat het een adverteerdersprijs is; de voltallige jury  bestaat enkel uit juryleden die aan de kant van de adverteerder werken en het beste werk selecteren van het afgelopen jaar. Het Amsterdamse bureau stond ook in de shortlist voor de SAN Accent voor New Kids On the Blok 2019 én 2020. Deze award ging naar twee andere bureaus.

Nederlands elftal en sporters steunen NLvoorelkaar

Met nul budget stond er binnen no time een campagne en met succes. “Heel mooi om in een tijd van nood tijdens de eerste Covid-19 golf samen te komen en met 19 partijen alle concurrentie opzij te zetten,” vertelt Roderick Cremers, eigenaar van Fresh Bridge. Via een uitgebreide TV, print, online banners, (Digital) OOH en social media campagne werd heel Nederland bereikt. Het Nederlands Elftal bedankte NL voor de steun en riep op om nu elkaar te steunen. In een tweede campagne traden Rico Verhoeven, Dylan Groenewegen en Jackie Groenen als ambassadeurs op de voorgrond met allen 1 van de initiatieven binnen NLvoorelkaar. Het bereik was enorm en dat zorgde voor waanzinnige resultaten. Er zijn meer dan 150 duizend mensen geholpen en er meldden zich 10x meer vrijwilligers aan om iets goeds te doen dan ‘normaal’.

Jeroen de Punder, directeur van het in Breda gevestigde NLvoorelkaar: “Extra bekendheid en aandacht voor ons gratis platform is heel waardevol. Via ons platform doe je heel makkelijk iets goeds voor Nederland en elkaar, omdat we alle hulpvragen, vrijwilligerswerkklussen en impact challenges verzamelen. De échte winnaars van deze Award zijn dus de duizenden mensen die via deze campagne hulp vonden. En de echte helden zijn natuurlijk alle Nederlanders die zo massaal via ons platform voor elkaar klaar stonden.”

Niet voor niets benoemde Minister De Jonge NLvoorelkaar.nl hét platform voor vrijwilligerswerk en de koning bracht een digitaal werkbezoek aan het platform. Deze campagne is tot stand gekomen door qontent matters, Fresh Bridge, UM Worldwide, Lijm Amsterdam, CZAR – Amsterdam, HELDEN, mønaerk, 2twintig PR, Storm postproduction, Nootweer Music, Talpa, Ster, RTL Nederland B.V., DPG Media Nederland, Mediahuis Nederland, Exterion Media NL, Ocean Outdoor Nederland, KNVB en de VIA Nederland.

Meer weten? Plan een video call in!

Sinds 1 januari is qontent matters gefuseerd met epidemie tot ACT.agency. We bring Advertising and Content Together.