Nieuwe positionering en uitbreiding management voor qontent matters.

Nieuwe positionering qontent matters

qontent matters ontwikkelde de nieuwe positionering in samenwerking met externe groei- en positioneringsexperts. Met ‘ideas. delivered.’ gaat het bureau verder als creatief bureau op het snijvlak van campagne- en conceptontwikkeling. Robin van Polen, Managing Director bij qontent matters: “Bij qontent matters denken we in ideeën. Niet in middelen of kanalen, dat is ook niet meer van deze tijd. We zorgen op een no-nonsense manier dat merken, producten en diensten voor iedereen begrijpelijk zijn. Afhankelijk van het doel en de doelgroep kan de beste oplossing een 360°-campagne, content- of social media-strategie, videoserie of PR-activatie zijn. Steeds vaker staat kwalitatieve, houdbare content op vaste platformen centraal en we produceren zoveel mogelijk in-house. Dit is (kosten)efficiënter en hiermee houden we controle op de kwaliteit en het eindresultaat.”

De pay off ‘ideas. delivered’ staat ook centraal in het nieuwe creatieve construct van het bureau. Danijel Dercksen, Creative Director bij qontent matters: “We koppelen de communicatiebehoefte van het merk continue aan de informatiebehoefte van de doelgroep. Ideeën moeten altijd relevant zijn voor de eindgebruiker. Ze moeten zich erin herkennen en de meerwaarde ervan snappen op hun leven. Een goed en spraakmakend idee gaat pas vliegen als boodschap kraakhelder is. Zo val je op in een wereld die ‘always on’ is. We besteden net zo veel aandacht aan de executie van een idee als aan het bedenken ervan. Daarom vragen we onszelf bij alles wat we doen af: does it matter? Dát is effectieve communicatie!”

Uitbreiding MT

In de korte tijd dat het bureau bestaat, is qontent matters doorgegroeid naar een team van 18 personen. Hierdoor hebben de oprichters, Robin van Polen en Danijel Dercksen, gemeend nog meer structuur te moeten aanbrengen om de verdere groei en ambities in goede banen te leiden. Daarom is Elles Looman, voorheen account director bij GUC Agency en Energize, aangetrokken in de positie van Head of Projects om leiding te geven aan het vierkoppige projectteam van het bureau en om het MT te versterken.

Elles Looman: “Creativiteit, enthousiasme en kennis zijn er bij qontent matters in overvloed. Op het gebied van project management en structuur kunnen we nog groeien. Heel mooi om met mijn bureau-ervaring een bijdrage te mogen leveren aan de overgangsfase waarin we op dit moment zitten, namelijk het nog volwassener worden als zelfstandig bureau. Door meer structuur aan te brengen in account- en projectmanagement, kunnen we onze klanten nog beter servicen en effectiever werken.”

Het MT bestaat uit Robin van Polen (MD), Danijel Dercksen (CD) en Elles Looman (Head of Projects). Met de nieuwe positionering en nieuw bloed in het management is het bureau weer een stap volwassener geworden. qontent matters werkt samen met A-merken als Nationale-Nederlanden, bol.com, Rituals, BaByliss Paris, Simyo en KPN NetwerkNL.

Meer weten? Plan een video call in!

Sinds 1 januari is qontent matters gefuseerd met epidemie tot ACT.agency. We bring Advertising and Content Together.